Nuorten kesätyöt

Kesäyrittäjäseteli

Nuoret, jotka haluavat työllistää itse itsensä kesäyrittäjinä, voivat hakea Iin kunnalta kesäyrittäjätukea.

Nuoret hakevat omalla liikeideallaan mukaan kesäyrittäjäkampanjaan täyttämällä lomakkeen osoitteessa kesäyrittäjä.fi ja ottavat osaa kesäyrittäjäohjaukseen. Tuki on yhteensä 250e / nuori ja se maksetaan kahdessa saman suuruisessa erässä. Ensimmäinen osa maksetaan nuoren toimittaessa ohjaajien kanssa laaditun liiketoimintasuunnitelman ja jälkimmäinen osa elokuussa nuoren raportoitua kesän toimintaa.

Kesällä 2017 kesäyrittäjätukea voi hakea vuosina 1998 – 2001 syntyneet iiläiset nuoret, jotka eivät ole saaneet kunnan kesätyöpaikkaa tai KesäRekry -seteliä.

Lomake liiketoimintasuunnitelmadocx, 194 kb

Lisätiedot: Projektipäällikkö Hanna Lahti
p. 040 130 6143, hanna.lahti@micropolis.fi

Iin Paras Kesätyöpaikka -kampanja nuorille

Lue lisää vuoden 2017 kampanjasta...

Kunnan kesätyöpaikat

Nuorten kesätyöt haku 1.2. - 3.4.2017: Nuorille on tarjolla yhteensä 120 kesätyöpaikkaa kunnan ja Oulunkaaren kuntayhtymän yksiköissä. Lisäksi kunta tukee 90 nuoren työllistymistä KesäRekry -setelillä yrityksiin, maatalousyrityksiin sekä rekisteröityihin yhdistyksiin.

Kesätyöllistäminen koskee vuosina 1998- 2001 syntyneitä iiläisiä koululaisia, opiskelijoita tai opiskelunsa aloittavia nuoria. Kesätyöllistäminen ei kuitenkaan koske ylioppilaita eikä ammattiin valmistuneita tai työttömyysturvaan oikeuttavia nuoria.

  • Kesätyön yhtäjaksoinen pituus on 2 viikkoa, työaika 60 tuntia/2vkoa
  • Palkka on 335 euroa (sis. lomakorvauksen).

Nuori voi hakea vaihtoehtoisesti joko kunnan kesätyöpaikkaa tai kesäsetelillä tuettua yrityspaikkaa, ei molempia.

Kesätyöhakemus pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköisen haun kautta, luomalla tunnukset KuntaRekry järjestelmään täältä

Hakemuksen voi myös tulostaa, täyttää ja toimittaa Iin kunnanviraston yhteispalvelupisteeseen tai postitse viimeistään 3.4.2017 klo 15 osoitteeseen: Iin kunta / Työllistämisen palvelukeskus, PL 24 91101 Ii.

KesäRekry -seteli (Yritykset, yhdistykset, seurakunta)

Nuoren tulee hakea työpaikka itse ja täyttää yhdessä kesätyötä tarjoavan työnantajan kanssa kesäsetelilomakepdf, 62 kb, jonka nuori toimittaa kuntaan hakuajan päättymiseen mennessä. Iin kunta tukee yrityksiä, maatalousyrittäjiä, rekisteröityjä yhdistyksiä ja seurakuntaa nuoren työllistämisestä kesätyöhön vähintään 2 viikoksi, maksamalla tukea 170e / nuori. Yrittäjä/yhdistys vastaa välillisistä kustannuksista (mm. vakuutuksista) sekä työn ohjauksesta ja valvonnasta. Yritykseen työllistävä nuori ei saa olla yrittäjän tai yrityksen omistajan perheenjäsen.

Tarvittaessa kunnan kesätyöpaikat arvotaan ja paikat täytetään arvontajärjestyksessä siten, että edellisvuonna kunnan kesätöissä olleet nuoret ovat toissijaisia.

Lisätiedot:

Työnsuunnittelija Marja-Leena Sergejeff
p. 050 453 2112, marja-leena.sergejeff@ii.fi
Työllistämispalvelut, päällikkö Lea Aalto
p. 050 395 0330, lea.aalto@ii.fi